5 gode idéer til sabbatåret

I Danmark tager mange et sabbatår efter gymnasiet. Få inspiration til hvad du kan lave i dit sabbatår her 👉

5 gode ideer til dit sabbarår. Få inspiration til hvad du kan lave i dit sabbatår.
Inspiration til hvad du kan bruge dit sabbatår på.Photo by Kristopher Roller / Unsplash

Mange gymnasieelever ser frem til at holde sabbatår, når de har færdiggjort gymnasiet. Nogle holder sabbatår, fordi de ikke ved, hvad de vil efter gymnasiet, mens andre blot har brug for en lille pause fra skolebøgerne. Uanset hvad din grund er, så er der masser af muligheder for, hvad du kan bruge din tid på. Læs med her og få idéer og inspiration til sabbatåret.

Få et fleksibelt job som tutor

Bliv online tutor og tjen 150 kr. i timen. Få et fleksibelt job, hvor du gør en forskel for børn og unge ved at undervise i de fag, som du er stærkest i.

Bliv tutor

I det følgende vil vi dele 5 gode ideer til, hvad du kan bruge dit sabbatår på:

Arbejde

Måske sparer du op til at tage ud at rejse, på højskole eller flytte hjemmefra? Uanset hvad du ønsker at bruge din tid på, så skal du have pengene til det. De fleste vælger at arbejde på et eller andet tidspunkt i løbet af deres sabbatår, enten ved at tage et fuldtidsjob eller flere deltidsjobs for at skabe lidt variation.

Du kan blandt andet vælge at sidde bag kassen i et supermarked, betjene på en hyggelig restaurant, være assistent på et kontor eller hjælpe til i en børnehave.

Hvis du var en af de dygtigere elever i gymnasiet, og du samtidigt tror, at du besidder evnerne i at lære fra dig, så ville et job som tutor være helt oplagt.

Især hvis du ønsker at holde din viden fra gymnasiet ved lige, arbejde med unge mennesker og få mulighed for at udvikle dig fagligt, så kan vi klart anbefale at blive tutor! Læs mere om jobbet som tutor her: bliv tutor

Uanset hvad du vælger at arbejde med, er det en god mulighed for at lære nye færdigheder, udvikle sig og tjene penge.

Frivilligt arbejde

Du kan bruge dit sabbatår på at lave frivilligt arbejde, være med til at glæde andre og få praktisk erfaring, der pynter på CV’et.

Uanset om du vælger at gøre det i Danmark eller udlandet, er det en storslået mulighed for at hjælpe andre mennesker samtidig med, at du lærer en masse nye ting om samfundet, frivillige organisationer, medmenneskelighed eller måske et nyt land og dets kulturer.

Rejse

Som ung har du ikke de store forpligtelser endnu, og det bør du drage til din fordel. Hvis du har sparet lidt penge op, så kan du fra den ene dag til den anden vælge en destination, pakke en lille taske, købe en flybillet og kort tid efter, kan du begynde med at skabe oplevelser for livet.

Mange unge mennesker udvikler sig på en helt ny måde, når de tager ud at rejse, da de lærer sig selv bedre at kende. Når man kommer ud for sin tryghedszone, så skal man forholde sig til verdenen på en helt ny måde.

Man vil også lærer nye kulturer at kende og komme ud for andre verdenssyn, som giver en helt nye perspektiver på livet. Derfor vil mange blive klogere på, hvad de vil studere eller arbejde med efter sabbatåret, når de har været ude at rejse.

Hvis du ikke bare vil på den klassiske backpacker rejse, men virkelig gerne vil prøve noget ekstraordinært, så skal du læse videre nu. Et rejsebureau, som virkelig har specialiseret sig i at planlægge rejser til unikke destinationer, er rejsebureauet Above Boarders.

Tag ud og udforsk verdenen i sabbatår!
Billede taget i Nordkorea på en af rejserne med Above Borders.

Above Borders arrangerer f.eks. rejser til Nordkorea, Turkmenistan og Uganda. På sådan en rejse vil du møde fantastiske mennesker og skabe minder for livet - minder du vil huske tilbage på mange år efter.

Der er nok ikke mange i din omgangskreds, som har været i f.eks. Nordkorea. Derfor er en guided rejse med Above Borders en fantastisk mulighed for at lave noget helt ekstraordinært i dit sabbatår.

Højskole

Højskole er en mulighed for at møde nye mennesker og lære nye færdigheder, uden samme pres som man kan opleve i uddannelsessystemet.

Et højskoleophold kan bestå af alt muligt forskelligt såsom undervisning, hygge, fest og udflugter, og mange steder har du mulighed for at kombinere opholdet med dine interesser inden for f.eks. politik, sport eller kunst.

Du får muligheden for at danne en masse venskaber, blive del af et unikt fællesskab og få en pause fra hverdagen.

Få nye færdigheder

I dit sabbatår har du tid til at fordybe dig på en helt anden måde end i gymnasietiden.

Der er ikke længere en lang matematikaflevering, der skal laves eller en debatterende artikel, der skal skrives, når du endelig har fri. Når du har fri, har du fri og kan bruge tiden som du vil.

Måske er der en bestemt sport, der interesserer dig? Måske vil du lære at spille et nyt instrument, fordybe dig i et nyt sprog eller lære at programmere?

Der er masser af muligheder, både hvis du er på udkig efter noget, der ser godt ud på CV’et, eller hvis det bare er for fornøjelsens skyld. Uanset hvad, er sabbatåret din mulighed for at bruge din tid på lige præcis dét, du har lyst til!

Få Skræddersyet Lektiehjælp

Få inspirerende undervisning til at opnå dit barns fulde potentiale. Skræddersyet lektiehjælp i alle fag i folkeskolen og gymnasiet med certificerede tutors i hele Danmark 🎓

Populære fag
Matematik Lektiehjælp
Dansk Lektiehjælp
Engelsk Lektiehjælp
Tysk Lektiehjælp
Fysik/kemi Lektiehjælp

Poulære byer:
København Lektiehjælp
Aarhus Lektiehjælp
Odense Lektiehjælp
Aalborg Lektiehjælp
Esbjerg Lektiehjælp

Prøv nu - helt gratis